dijous, 9 de desembre del 2021

Reflexions d'Advent VII

Advent és promesa! Zacaries, pare de Joan, «en circumcidar l’infant» que esdevindria el precursor, «quedà ple de l’Esperit Sant i va dir profèticament: «Beneït sigui el Senyor, Déu d’Israel: Ha visitat el seu poble i l’ha redimit» (Lc 1,67-68) «I a tu, infant, et diran

profeta de l'Altíssim, perquè aniràs al davant del Senyor a preparar els seus camins» (Lc 1,76) I, «Per l'amor entranyable del nostre Déu, ens visitarà un sol que ve del cel, per il·luminar els qui viuen a la fosca, a les ombres de la mort, i guiar els nostres passos per camins de pau» (Lc 1, 78-79).

Déu compleix les promeses. Ara ja sabem que l’anunci profètic de Zacaries s’ha complert. Joan és un personatge històric que batejava al Jordà i predicava conversió. I també que Jesús va passar pel món fent el bé, i va morir a la creu.

L’Advent d’avui, doncs, no és altre cosa que el record d’uns fets transcendents que van donar pas a una nova manera d’entendre les relacions de l’home-dona amb Déu i establir el Regne del cel a la terra.

Però no hem d’oblidar que hi ha un segon advent: «Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres» (Mt 16,27) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada