dimecres, 1 de desembre del 2021

Reflexions d'Advent III

Isaïes, el profeta de l’Advent, anticipa les paraules de Joan el Baptista, que anuncien un fet transcendent: «Obriu en el desert un camí al Senyor, aplaneu en l'estepa una ruta per al nostre Déu». (Is 40,3)

Quin és el Déu de l’Advent? En els textos grecs dels escrits de Daniel, hi ha aquesta recomanació-afirmació: «Beneïu el Senyor, el Déu  dels déus», (Dngt 3.90)

En l’A.T., la paraula Senyor és equivalent a Jahvè o Déu. Per això n’hi ha prou en dir que Jesús, és l’enviat que ve: «en nom del Senyor!» (Mc 11),

Però el mateix evangelista trasllada aquest atribut directament a Jesús, quan diu: «El Fill de l’home és senyor fins i tot del dissabte» (Mc 2,28) I, després de la resurrecció, de forma més explícita, diu: «Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s'assegué a la dreta de Déu».(MC 16,19)


Seguint les Escriptures, doncs, no hi ha dubta de que aquest temps d’Advent, ens situa en el record d’allò que va succeir fa vint segles, i que avui encara ho celebrem, amb cants populars, com aquell que diu: «ens ha nascut un Salvador, que és el Messies, el Senyor».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada