dissabte, 5 de desembre del 2020

SIGUEM TESTIMONIS DE LA LLUM

El profeta Isaïes ens prepara per a rebre el Senyor que ve: «Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí.» (Mc 1,2)

Amb la predicació del Baptista, Marc comença el seu evangeli, i ens presenta Joan com el missatger de Jesús. «que predica un baptisme de conversió» (Mc 1,4) Joan prepara la vinguda d’aquell que és l’«Esperit de Déu» encarnat.

Conversió, penediment, confessió.. són accions que ens marquen el camí d’acollida d’aquell que arriba i ens duu la salvació.

Isaïes i Joan baptista són els personatges clau de l’Advent. El primer anuncia la restauració del poble (AT) i, el segon, la restauració definitiva de la presència de Déu a través de Jesús (Déu amb nosaltres)

Joan anuncia en el seu evangeli (Bona Nova): «El Regne de Déu està enmig vostra»; camineu cap al seu encontre. Tanmateix Déu també camina vers el seu encontra amb l’home. I ho fa, amb voluntat de salvar. L'Advent ens invita a psar-nos en camí, que ens girem vers ell, complint la nostra part del tracte.

Els profetes no es cansaven d’anunciar : «abandoneu els ídols»; «sortiu a l’encontre de Déu»; «Estigueu atents», «vigilant»: «fieu-vos de la Promesa»… Déu ens ofereix una aliança, i ens deixa lliures per acceptar-la, o no.

La conversió que reclama Joan no és més que una invitació a la salvació. Convertir-se és tornar a aquest Déu que sempre ens està esperant.

La predicació de Joan és un model magnífic per a la vida cristiana: «Déu envià un home que es deia Joan. Vingué com a testimoni a donar testimoni de la llum, perquè per ell tothom cregués. Ell no era la llum, venia solament a donar-ne testimoni. Existia qui és la llum veritable. El qui ve al món i il·lumina tots els homes» (Jn 1,6-9)

El nostre testimoni de Cristians consisteix en que es vegi en nosaltres la llum de Jesús. Malgrat la nostra condició de pecadors, perquè la llum que anunciem no és la nostra sinó la de Jesús.

Es tracta d’un anunci profètic que no és només de paraula, sinó, preferentment, de la nostra manera de viure. Ho expresa molt bé Mateu quan escriu: «Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel«. (Mt 5,16)

L’Advent és el temps litúrgic en que ens hem de convertir, deixar que es renovi la nostra postura religiosa i la nostra condició de creients. És temps de descobrir que Déu s’ha donat totalment, a través d’altres persones, que han estat pèr a nosaltres autèntics «testimonis de la llum.».

Selecció i redacció lliure sobre un comentari a l’evangeli (Mc 1,1-8)* escrit per José Enrique Galarreta**.

*.- http://www.cristiansxxigracia.blogspot.com.es/

**.- http://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada