dijous, 10 de desembre del 2020

NADAL ÉS LLUM

 Tot és llum a l’entorn de Nadal. Nadal és aquella escletxa del finestral per on ens entra la llum del sol cada matí i ens desperta a un nou dia.

«Déu és llum» (1Jn 1,5) I en el principi dels temps, Déu va dir: «que existeixi la llum» (Ge 1,3)

Nadal és la llum de Déu que ens arriba: «El poble que vivia a la fosca ha vist una gran llum; una llum ha resplendit per als qui vivien al país de mort i de tenebra» (Mt 4.16). I totes «Les nacions caminaran a la seva llum, i els reis de la terra li portaran les seves riqueses» (Ap 21,24)

Els personatges principals de l’Advent, son: Maria, que dona a llum a la «llum que s’ha de revelar a les nacions» (Lc 2,32); Joan Baptista, que compleix el seu paper de ser «testimoni de la llum,» (Jn 1,7); Isaïes, que va profetitzar la figura de Jesús, i el mateix Jesús que va ser fidel a la seva missió, de ser «enviat a portar la bona nova [...], per a tornar els cecs a la llum.» (Lc 2,32); I els seguidors de Jesús que reben el seu encàrrec: «vosaltres sou la llum del món.» (Mt 5,14)

Què seria d’un món sense llum?. Quan els humans van descobrir la manera d’encendre foc, els va canviar la vida. De cop van accedir a la llum i a l’escalfor a les hores en que el sol no brillava.

Que sapiguem veure la llum de Nadal que s’apropa!

Salvador Sol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada