diumenge, 13 de juny del 2021

LES COSES PETITES, LA HUMILITAT

Per Salvador Sol

«La meva ànima magnifica el Senyor, / el meu esperit celebra / Déu que em salva / perquè ha mirat la petitesa / de la seva serventa».. (Lc 1,46-48) El Déu de les coses petites.

El teòleg Galarreta, en el comentari de l’evangeli (Mc 4,26-34) va escriure: «Déu actua des d’allò petit. Des de dins, amagat, sense fer soroll». Retinc a la memòria aquesta frase que ha dit algú: «Les coses importants són les que no ho semblen». Les coses petites, segons Jesús, són les més importants pel Regna: «Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel»(Mt 18,4)

El llibre dels Proverbis ja ens adverteix, que: «L'arrogància provoca menyspreu; la saviesa es troba en la humilitat» (Pr 11,2) I, «L'orgull sempre s'encamina al desastre: primer la humilitat, després la glòria». (Pr 18,12) Segismundo, a «La vida es sueño» planteja aquest absurd: «¿Que hay quien intente reinar, / viendo que ha de despertar / en el sueño de la muerte?» (Calderón de la Barca)

La humilitat és una característica pròpia de la grandesa. També Pau ho recomana: «No feu res per rivalitat ni per arrogància; amb tota humilitat, considereu els altres superiors a vosaltres mateixos» (Fl 2,3)

Una altre frase que em ve al cap, sense recordar l’autor, és aquesta: «Les coses grans de la vida no són coses, són moments, records, lliçons...» I, aquesta altre: «Gaudeix de les petites coses de la vida, perquè un dia, mirant enrere t’aadonaràs que eren grans».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada