dissabte, 2 de desembre del 2017

VISQUEM SEMPRE EN ADVENT

Comentaris sobre l’evangeli d’avui. (Mc 13, 33-37)

DÉU ENS ESPERA
L’Advent ens proposa un canvi d’actitud vital:estar sempre a l’espera
El més important de l’Advent és pensar que Jesús no ve per primera ni última vegada. Jesús segueix aquí, entre nosaltres.
En l’AT hi ha la promesa i l’espera. Des d’Abraham que el poble jueu esperava que Déu complís les seves promeses. Però Déu les hi va anar concedint a mesura de les seves necessitats.
A Abraham, descendència;
als esclaus d’Egipte, llibertat;
als famolencs en el desert, una terra que vessa llet i mel;
en conquerir les ciutats de Canaan, una nació forte i poderosa;
als exiliats a Babilònia, tornar a la seva terra;
quan els destruïren el temple, reconstrucció...
El poble jueu, durant divuit segles, ha viscut adorant un Déu que els prometia benestar i els castigava per les seves infidelitats. Però observem bé que no ho feia directament sinó a través dels profetes.
Però en Jesús hi ha un canvi radical. Ell és la promesa i ens aporta els verdaders valors de l’esperit i de la humanitat. Agafant desprevinguts als millors  rabins i especialistes de la Llei. El Regne està venint, però ja és aquí.
L’Advent que celebrem és el que es produeix dia però a la vegada, el que esperem, és la vinguda definitiva del Fiil de l’Home, és adir, Parusia que els primers cristians creien propera i per això Jesús deia: estigueu preparats.
L’analogia que presenta l’evangeli és la d’uns criats que esperen el retorn de l’amo. Però l’amo és Déu. i no retorna perquè ja el tenim aquí. Vivim un advent permanent perquè tot el que esperem de fora ho tenim dins! Només es tracta d’estar desperts afrontant la vida i desplegant-ne totes les possibilitats que ens ofereix. (Fray Marcos Fe adulta) http://www.feadulta.com/es/buscadoravanzado/item/582-dios-nos-espera.html
En bones mans
Avui Isaïes ens diu que som com l’argila en mans d’un terrisser. Déu ens modeli, i nosaltres, que sovint ens sentim febles, l’hem de deixar fer perquè la nostra argila-fe resseca i endurida, es faci «emmotllurable».
Nova oportunitat
Potser aquest Advent sigui un més en ka nostra vida. Però, pot ser una nova oportunitat que cal no desaprofitar. Ara tenim una nova oportunitat per creure de debò en el gran regal de la bondat de Déu.
Estem vivint uns moments històrics, en els que gran part de la societat (voldria creure que inconscientment) no creu necessari assumir res que pretengui superar les vivències experimentades pels nostres sentits i per sensacions més o menys complaents. Però per sa ser cristians i donar-ne testimoni hem de viure amb més autenticitat la bona nova de la vinguda de Déu al món.
Atents!
Avui se’ns exhorta a estar atents, vetllant, perquè acollim aquest Jesús que ve a nosaltres. Però cal que el deixem venir, cal que l’acollim. Ell ve a alliberar-nos  de la violència de les guerres, la violència de gènere, la violència dels fanatismes religiosos, els abusos de menors, els dolors ocasionats pel tancament de fronteres i negatives o passivitats davant la demanda d’asil..., el Senyor vol venir per moure’ns a una resposta de solidaritat.
Deixem-lo venir! 
Aquest advent, doncs, és una oportunitat perquè, a través de la nostra pregària, la nostra escolta de la paraula de Déu i la interpel·lació dels fets, deixem que Déu, el terrisser, vagi amarant la nostra argila. I que la nostra terrissa vivent vagi expressant una mica més la figura i la persona de Jesús: la seva compassió, la seva bondat, el seu compromís per la causa dels necessitats.
(Francesc Xicoy, sj. Pregaria.cat) - http://www.pregaria.cat/homilies

Selecció i redacció: Salvador Sol 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada