dissabte, 2 de desembre del 2023

 DIOS NOS ESPERA*

Resum lliure del comentari (Mc 13,33-37) escrit per Fray Marcos - Fe adulta.


INTRODUCCIÓ

Comencem l'any litúrgic. Som a l'Advent, que més que un temps litúrgic és una filosofia de vida. Es tracte d'una actitud vital que s'ha d'instaurar a tota la nostra vida. Si no entenem el missatge de Jesús: «estigueu alerta, vetlleu» no haurem entès l'Advent.

El més importat no és recordar la primera vinguda de Jesús, sinó estar preparats per l'última, que no és més que una metàfora, perquè el que hem de descobrir és que está venint en aquest precís moment.

Tot l'AT. és una promesa i una espera. Des d'Abraham fins a Jesús (18 segles) el poble jueu ha estat esperant que Déu complís les promeses.

Unes promeses que Déu els va donant en la mesura en que ells les desitgen:

- A Abraham, descendència;

- Als esclaus d'Egipte, llibertat;

- Als famolencs del desert, una terra que raja llet i mel;

- Quan conquisten les ciutats de Canaà, una nació forta i poderosa;

- Quan són a l'Exili, tornar a la seva terra;

- Quan els van destruir el temple, reconstruir-lo; etc., etc..

Curiosament Déu no promet mai res, abans de que l'home ho desitgi. En l'AT. les promeses les feien els profetes i eren coses materials, perquè el que esperaven de Déu eren seguretats. Però, Jesús apunta a la salvació: «He vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir.» (Jn 10,10)

Els verdaders valors de l'esperit i de la persona humana són novetat absoluta de Jesús. Si algun profeta va intuir aquests valors, van ser crits que es van perdre en el desert.

CONTEXT EVANGÈLIC

Hem acabat el cicle (A) i comencem el cicle (B). Hi ha continuïtat. El diumenge passat llegíem l'última paràbola de l'evangeli de Mateu i avui llegim l'últim de l'evangeli de Marc. En els dos es parla de l'última vinguda de Crist, per a invitar-nos a viure en coherència.

EXPLICACIÓ

L'actitud dels criats són la clau d'interpretació del relat. Cal estar alerta, vigilar, perquè l'arribada de l'amo es pot produir en el moment més inesperat. En realitat, està venint constantment. Advent ens diu que és Déu qui ve, i no ens ha de trobar dormint.

*.- Veure comentari de l'evangeli: https://www.feadulta.com › 3...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada