divendres, 22 de maig del 2020

NO ÉS POSSIBLE EXPRESSAR EL TRASCENDENT*

Selecció del comentari de l’evangeli (Mt 28,16-20) escrit per Fray Marcos  

L’ascensió forma part del misteri pasqual. Hem d’entendre que: resurrecció, ascensió, seure a la dreta del Pare, glorificació i vinguda de l'Esperit, són una única realitat. realitat, que està succeint en aquest mateix instant.
La referència al lloc: Galilea o Jerusalem, o al temps: tres dies, vuit dies, quaranta dies, cinquanta dies després de la seva mort, no té cap sentit quan parlem del transcendent. Igual que dir: que seu a la dreta de Déu.
La clau per entendre aquestes celebracions litúrgiques ens obliga a separar el record de la vivència. Les realitats espirituals són intemporals i s’han de viure com les van viure els apòstols. 
L'ascensió de l'home Jesús, significa que va arribar a la plenitud total, i li va poder dir al Pare: "Tot s'ha complert". Després, per a ell, ja no existeix ni l’espai ni el temps.
Déu, Jesús i l'Esperit ho estan fent tot per mi. Jo sóc el que he de descobrir aquesta realitat i fer-la meva vivint-la.
Mateu fa un relat i el situa a una muntanya sense nom, La muntanya significa l'àmbit del diví, on hi ha Déu i també hi situa Jesús.
El lloc geogràfic és Galilea. Mateu no situa el retrobament de Jesús amb els deixebles a la Judea que l’havia rebutjat.
L’evangelista ens presenta tres idees força: 1.- Jesús és glorificat: "Se m'ha donat plena autoritat al cel i a la terra".
2.- La predicació s’ha de dirigir a "tots els pobles".
3.- El punt clau del misteri pasqual. "Jo seré amb vosaltres cada dia, fins a la fi de món". 
Jesús vol deixar clar que tot el que va fer era obra del Pare-Esperit que actuava en ell. Ara segueix sent Déu (Pare, Fill i Esperit Sant) qui continua l'obra de salvació a través dels seus seguidors.
Jesús diu que ens enviarà l’Esperit. Però no "vindrà" només l’Esperit; Déu i Jesús també estaran sempre en mi, quan la meva consciència s’adoni que hi són. 
Selecció i redacció: Salvador Sol
*.- Veure l'original: http://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada