diumenge, 13 d’octubre del 2019

ESTIGUEU ALERTA, VETLLEU...


CRISTIANS
Segle XXI de Gràcia

Grup de reflexió, debat i acció dins l’església

el grup és membre de l’Associació Cristianisme al segle XXI
Apunts,  2a..Trobada (Curs 2019-2020).


JESÚS VOL UNA ESGLÉSIA VIVA, DESPERTA

 «Estigueu alerta, vetlleu, perquè no sabeu quan serà el moment» (Mc 13,33-37)

 L’evangeli de Marc presenta «una nova filosofia de vida»: la d’estar sempre preparats (alerta) per a rebre el do que ens porta el Senyor permanentment.

Jesús ens diu que Déu està entre nosaltres, però no sabem en quin moment se’ns farà present personalment. Cal, per això, que ens hàgim alliberat de les nostres pors i egoismes. Déu sempre està esperant que sortim al seu encontre. Aquesta abraçada amb Déu, ens obliga a estar desperts i descobrir-lo a través de persones, fets i paraules que ens fan de pont.

Des d’Abraham que el poble jueu esperava que Déu complís les seves promeses. I Déu les va anar complint en la mesura que el poble les reclamava:.
-       A Abraham, amb la descendència;
-       als esclaus d’Egipte, amb la llibertat;
-       als famolencs de l’Èxode, amb una terra que vessa llet i mel;
-       en conquerir les ciutats de Canaan, amb una nació forte i poderosa;
-       als exiliats a Babilònia, amb el seu retorn a la seva terra;
-       quan els destruïren el temple, amb la seva reconstrucció...

El poble jueu, durant divuit segles, ha viscut adorant un Déu que els prometia benestar però els castigava per les seves infidelitats. Ara Jesús ens presenta un Déu que és «Pare», i ell mateix és la promesa de salvació: un canvi radical que va agafar als rabins i especialistes de la Llei  desprevinguts.

«No sabem quan serà el moment» del nostre encontre definitiu amb Déu. Els primers cristians creien que Jesús tornaria, al cap de poc temps, per implantar definitivament el Regne. Perquè les causes del Regne encara no s’han assolit del tot. Cal que les anem descobrint i fer-ne l’objectiu de la nostra vida, «El Regne ja és aquí –es diu--, però encara no». I no vindrà com un avatar per més que li ho demanem al Pare! El Regne l’hem d’anar construint seguint l’exemple de Jesús, fins que «Déu sigui tot en tots».

Ens cal estar desperts, disposats...: viure en un Advent permanent!.




Notes de: Salvador Sol,
Blog recomanats:    CRISTIANS SEGLE XXI DE GRÀCIA                                                                      E.mail de contacte: cristiansxxigracia@ono.com
                                          ESGLÉSIA D’ESPERANÇA  http://esglesiaesperanca.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada