dimarts, 23 d’abril del 2019

VALORAR LA RESURRECCIÓ

Per: Antoni Ferret

Aquests dies es parla molt, és clar, de la Resurrecció de Crist. Ahir hi havia a la revista de Redes Cristianas un article d'un teòleg que es queixava que els cristians/es no donem prou importància aquest fet. Tot i que després precisava més el sentit del seu article, no em va acabar de convèncer.

Penso que lo que ens ha de provocar la consideració de la Resurrecció, com la de qualsevol altre fet del Crist, com ara el sermó de la Muntanya o la institució de l'eucaristia o les Benaurances, no és un augment de la nostra consciència del fet, com a fet meravellós, sinó la conseqüència que se n'hauria de derivar.

La vida de Crist, i qualsevol dels seus actes o moments especials, lo que ens ha de provocar és un augment de la nostra sensibilitat envers les condicions de vida, i la mateixa vida, de moltes persones, en principi de totes, però sobretot de les que pateixen. I això sobretot (sobretot) en un moment en què podria ser que la vida d'aquestes persones, fins i tot de tots nosaltres, en comptes de millorar, empitjorés. Si el país queia en mans d'una colla de facinerosos i malvolents.

Company teòleg, no espereu que diguem, o pensem, "que gran que és el Fill de Déu!!!", o consideracions d'un tipus com aquest. És en una altra cosa que hem de pensar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada