diumenge, 16 de juliol del 2023

 DIOS SE NOS DA COMO SEMILLA QUE HA DE FRUCTIFICAR*

Selecció de reflexions del comentari a l’evangeli (Mt 13,1-23) escrit per Fray Marcos – Fe adulta

Les paràboles són narracions que agafen fets senzills de la vida quotidiana, per explicar de forma entenedora, realitats que van més enllà de la normalitat i es mantenen vives al llarg del temps i les cultures.

Less paràboles són relats que ens fan descobrir propostes espirituals que encaminades a un altre món possible, i esperen la meva resposta vital. 

Les paràboles trenquen la lògica del propi relat i ens transmeten un missatge, que més enllà del relat, és el que cal descobrir. Aquesta paràbola del sembrador trenca la lògica al final. Perquè, en la Palestina del temps de Jesús, una collita del 10% era excel·lent, i el missatge ens diu que, el que sembris en el camp espiritual pot produir el 100%. Una bogeria!.

L’objectiu de les paràboles és substituir una manera miop i maldestra de veure el món i obrir-se a una nova realitat plena de sentit i de futur. Obliga a mirar al més profund d’un mateix i descobrir possibilitats inesperades. 

La paràbola és un mètode d’ensenyament que canvia la manera de viure d’aquell que l’escolta i està disposat a fer realitat la utopia del relat. 

L’objectiu d’aquesta paràbola és el d’animar a predicar sense calcular la quantitat de la resposta. Sembrar al vol perquè la llavor arribi a tothom... Tot i que no importa tant la quantitat com la qualitat. La intensitat d’una sola resposta, un Francesc d’Assís o una Teresa de Calcuta, poden donar sentit a tota una sembra. Per això Jesús va poder dir: el Regne ja és aquí, es fa present en mi. Hem de tractar de comprendre que el Regne pot estra creixent encara que el número de cristians vagi disminuint, que el Regne depèn de com manifesto la llavor de Déu que hi ha en mi.

Quan diem: «Paraula de Déu» estem fent present que «La Paraula (Logos) es va encarnar» i segueix actuant com ho ha fet sempre, escampant la seva llavor arreu. Els cristians no tenim cap privilegi. Déu està en cada una de les seves criatures i es manifesta en totes elles de forma tant propera que constitueix la base de cada ser.


*.- Veure original: https://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios/383-mateo.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada