dissabte, 11 d’abril del 2020

JESÚS ASSOLÍ LA "VIDA" ABANS DE MORIRESÚS ASSOLÍ LA VIDA ABANS DE MORIR

Selecció del comentar de l’evangeli (Mt 28,1-10 i Jn 20,1-9) escrit per Fray Marcos.

Idees força de l'evangeli de la Vetlla Pasqual (Mt 28,1-10)
«No tingueu por, vosaltres. Sé que busqueu Jesús, el crucificat. No hi és, aquí. Ha ressuscitat (Mt 28,5-6)
Aneu a dir als meus germans que vagin a Galilea i que allà em veuran» (Mt 28,10).

La litúrgia de la Vetlla Pasqual la més important de tot l’any, ens duu a acelebrar la Vida, aquella que els deixebles van descobrir després de la mort del Mestre.
L’aigua i el foc de la litúrgia de la Vetlla Pasqual, ens han recordat els elements principals perquè sorgeixi la vida biològica. Són signes que ens ajuden a entendre la Vida transcendent, que no podem percebre pels sentits.
En aquesta Vetlla hem recordat i renovat el nostre baptisme. Jesús va dir a Nicodem que s’havia de néixer de nou de l’aigua i de l’Esperit. Aquest missatge és la peça clau per a descobrir de quina Vida estem parlant.
Joan, en el pròleg del seu evangeli, ens diu que «En la Paraula hi havia vida, i la vida era la llum dels homes». Doncs, en la Vetlla, hem recordant  aquesta Vida i aquesta llum que ens ha dut en la humanitat de Jesús.
Jesús, desplegant durant la seva vida terrena la mateixa Vida de Déu, ens va obrir el camí de la plenitud a la que tots podem accedir.
El que hem celebrem aquesta nit, és que Jesús va arribar a la plenitud de la Vida, que és la mateixa Vida de Déu.
Cal tenir present que quan parlem de «resurrecció» no ens referim a la vida biològica i psicològica que podem descobrir perls sentits. Parlem del que hi ha de Déu en Jesús, i que no podem descobrir mirant, escoltant o palpant. Ningú no pot descobrir, ni viu ni mort ni ressuscitat, el que hi ha de divinitat en Jesús.
A la convicció de que Jesús està viu, no podem arribar-hi amb raonaments. A la resurrecció, només podem arribar-hi per la fe.
Es tracta d’una experiència interior que van tenir els apostols. A través del convencimient de que Jesús els estava donant VIDA, van descobrir que Jesús havia d’estar VIU.
Creure en la resurrecció exigeix haver passat de la mort a la vida. Per això és tant important recordar el nostre baptisme. És cristià aquell que està constantment morint i ressuscitant. Morint a allò que és terrenal i caduc, a l’egoisme, i naixent a la verdadera Vida, la divina.
En el baptisme, hi ha una realitat significada (signes litúrgics) que ens introdueixen a aquesta Vida divina que «signifiquem» per a fer-la present i viure-la.  En el baptisme vam rebre el signe, però  aconseguir  i viure el que significa és tasca  de tota la vida. Tots els dies he d’estar fent meva aquesta Vida. I l’únic camí que hi porta és fent meva la Vida de Déu que és AMOR, és superant l’ego-isme, és a dir, estimant.
Selecció i redacció: Salvador Sol
Veure evangeli del diumenge i comentari de Pagola:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada