dijous, 12 de setembre del 2019

EL SENYOR ARQUEBISBE I LA PRECARIETAT


Per Antoni Ferret

A les atinades reflexions de l'amic Ferret em permeto avntpossari unes paraules de st.Pau. Diu st. Pau: «Que ningú no us sedueixi amb discursos sense valor [...]. No tingueu res a veure amb ells [...]. I no col·laboreu en les obres estèrils dels qui són tenebra; més aviat denuncieu-les». (Ef 5, 6-10)


Diria que el nostre senyor arquebisbe s'ha pronunciat públicament, potser per primera vegada, a favor de reduir la precarietat. Amb motiu de publicar-se l'Informe FOESSA, entitat relacionada amb Càrites.

Descriu molt bé les conseqüències d'aquesta situació antisocial: "Les persones que pateixen aquesta situació les fem invisibles i se senten desprotegides, atrapades, explotades i devaluades."

Però, una vegada més, com va passar amb el Pla Pastoral de 2017, es queda amb la meitat. Lamenta el mal, la injustícia, i ho descriu bé, però no denuncia els culpables.
Això és un esperit "cristià". Només cristià, no bíblico-cristià. Per tant, es perd l'altra part: la denúncia profètica de les injustícies. La part aportada pels profetes, que també són "l'Evangeli".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada