dissabte, 5 d’agost del 2023

 ESCUCHARLE ES ATENDER AL GRITO DEL PRÓJIMO*

    Extracte del comentari a l’evangeli (Mt 17,1-9) escrit per Fray Marcos – Fe adulta

«Escolteu-lo.» (Mt 17,5) Aquesta veu es repeteix en els sinòptics. Escoltar-lo a ell, és escoltar la veu del poble, la veu dels que pateixen, dels que necessiten ser ajudats.

Pere proposa construir tres cabanes, perquè al cim de la muntanya, lluny dels problemes del món, s’hi troba bé. «És fàcil caure en aquesta temptació de fugir de la realitat. S’està bé al costat del Jesús gloriós i oblidar-nos de la creu. "No puedo cantar ni quiero, a ese Jesús del madero, sino al que anduvo en el mar". La nostra concepció religiosa i els nostres prejudicis sobre un Déu de poder, són el major obstàcle per escoltar Jesús

El missatge de l’evangeli ens mostra, per una banda, la divinitat de Jesús: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut.» (Mt 17,5.BCI). Això és: «la presència de Déu entre els homes; la humanitat portada a la seva plenitud; la Paraula definitiva.» Per altre banda: «Escoltar el Fill implica transformar-se en ell i viure com ell va viure, és a dir, tenir la capacitat de manifestar l’amor a través de la donació total d’un mateix

Escoltar la veu de Déu, és «sentir el crit desesperat de cada un dels éssers humans que trobem en el nostre camí.»

«La plenitud de vida humana de Jesús, com la de qualsevol home o dona, no ens ve d’un Déu extern, que actua des de fora, sinó en el seu lliurament total a favor de la humanitat en qualsevol circumstància: en la felicitat i en el sofriment.»

«Només l’amor ens fa fills de Déu, que es dona total i gratuïtament en cadascú de nosaltres. Donar-se als altres, perquè esperes una recompensa, no té res de cristià. La meta no està en la "glòria". La glòria està en el desfer-sa pels altres.»

«La transfiguració ens està dient qui era Jesús realment i que som cadascú de nosaltresÉs una invitació: «Surt de la teva terra! Abandona la teva materialitat i endinse’t pels camins de l’Esperit.»



*.- Veure original: https://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios/383-mateo.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada