dissabte, 24 de juliol del 2021

SERVIR A DÉU SERVINT A TOTHOM

 

                      «En el Regne de Jesús tot va a   l’inrevés de la societat; tot va des                      de dins, per conversió, no per  imposició; des de baix, des del  servei, no                 des de la prepotència». 

(J. E. Galarreta. «El reino de Dios»)

 

Avui celebrem la festivitat de sant Jaume, dit el Major, i també el fill de Zebedeu. Diu l’autor de l’article que es tracte d’una festa més sociològica que religiosa, donat que està farcida d’elements sorgits de la llegenda més que de la història..

Tanmateix, aquesta celebració és important, perquè recorda i ens permet prendre consciència, de com van ser  els primers passos del cristianisme.

I també és una bona ocasió per agrair als primers seguidors de Jesús que ens hagin ajudat a ser el que som, i ho puguem celebrar amb l’eucaristia, que sempre és una «acció de gràcies». En la figura de Jaume, com en la dels altres apòstols, agraïm que ens hagin ajudat a iniciar-nos i progressar en la fe, entesa com una riquesa de la que no ens hem fet mereixedors, però que hem de descobrir i agrair. Els apòstols --tan humans i tan limitats com nosaltres--. van viure fa dos mil anys el que nosaltres pretenem viure avui.

L’evangelista Mateu ens narra la petició desencertada de la mare de Jaume i Joan: «Mana que aquests dos fills meus seguin en el teu Regne l’un a la teva dreta i l’altre a la teva esquerra» (Mt 20,21) Marc diu que són ells mateixos els qui fan aquesta petició a Jesús (cf Mc 10,37)

Això ens presenta la realitat de la primera comunitat cristiana on alguns ja pretenien ser més que els altres; pretensions «humanes» que es manifestaven en aquells que assimilaven el Regne que predicava Jesús amb el que coneixien d’Herodes, fet d’honors i privilegis.

No obstant, aquell grup insignificant de deixebles, durs de mollera, estava disposat a aprendre del Mestre i es va anar desenvolupant –convertint--, i estenent per tot el món.

Cal reconèixer que entrar en la dinàmica de Jesús, de servei total als demés sense esperar res a canvi, no és fàcil, ens costa fins i tot avui a nosaltres. Però és l’actitud bàsica en la vida d’un seguidor de Jesús. És un dels punts de l’evangeli que estan per estrenar. Deixar de veure el món des del nostre egocentrisme i descobrir que el centre sempre és l’altre, ens portaria a una autèntica actitud evangèlica.

 

Extracte del comentari a l’evangeli (Mt 20, 20-28) escrit per Fray Marcos – Fe adulta

Selecció i redacció: Salvador Sol

https://www.feadulta.com › evangelios-y-comentarios

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada