dissabte, 17 de juliol del 2021

LA GENT ÉS MÉS IMPORTANT QUE UNA PROGRAMACIÓ

Marc ens diu en aquest evangeli que «Els apòstols es reuniren amb Jesús i li van explicar tot el que havien fet i ensenyat» (Mc 6,30)  Jesús els invita a retirar-se a un lloc tranquil i solitari. El primer motiu pot ser: possibilitar que els deixebles descansin. Un altre motiu pot ser: fugir de la notorietat, Però, el més important, és: que els deixebles necessiten fer una reflexió seriosa sobre l’èxit de la seva missió, tal com va fer Jesús: meditar al desert abans de iniciar el seu messianisme.

Fins aquí el context de l’evangeli. L’explicació més versemblant és que: després de la missió dels dotze, es tornen a reunir i expliquen com els ha anat. Lluc també fa referència a aquesta trobada dels deixebles, i  diu, expressament, que els ha anat bé, i estan cofois. L’èxit els està pujant al cap, i els priva de trobar una postura adequada.

Per això Jesús els diu: «Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica» (Mc 6,31). Vol que ara s’ocupen d’ells mateixos una mica separats de la gent. No es tracte tant de descansar, sinó de que entenguin bé el sentit del què està succeint, i no s’entabanin amb  falsos emmirallaments. Es tracta de que es converteixin, de que s’apropin al silenci del desert.

El text grec d’aquest evangeli, no parla d’un «lloc despoblat», sinó  d’un «lloc desèrtic». La diferència és important si es té en compta que el desert és lloc de temptacions, d’un falç messianisme, triomfalista.

Ara Jesús pretén que una reflexió calmada, ajudi a superar l’estat d’eufòria dels apòstols.

Però la gent els esperava i això els provocà una urgència major. La gent reconeix els dotze, que ara ja constitueixen el grup, i queda establerta la seva missió. El grup ja és comunitat missionera.

La gent que els busca manifesta una carència  de recolzament i d’estímul. Són, --diu Jesús--, «com ovelles sense pastor; i es posà a instruir-los llargament.» (Mc 6,34)  Sembla com si Jesús se saltés els seus propis plans, i dóna prioritat a les necessitats de la gent.

 

Extracte del comentari a l’evangeli (Mc 6,30-34) escrit per Fray Marcos.

Selecció u redacció: Salvador Sol

Veure original: https://www.feadulta.com ›

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada