dimarts, 25 de maig del 2021

PASQUA DE PENTECOSTA

«L’Esperit de Déu omple l’Univers: Esperit d’amor, que ens guarda a tots en la unitat». Pentecosta és el nom que donem a l’Esperit que ens uneix. Jesús deixa el món pregant pels que s’hi quedem: «Pare sant, guarda’ls en el teu nom, el nom que m’has donat, perquè siguin u com ho som nosaltres» (Jn 17,11).

Som cridats a la unitat. Així ho expressa un dels himnes que es canta sovint en les celebracions litúrgiques: «Un sol Senyor, una sola fe, un sol baptisme, un sol Déu i Pare».

Malgrat la diversitat ètnica i cultural, la humanitat sencera no és altra cosa que una unitat, formada per tots els humans, creats a imatge de Déu: «Quan el Senyor va crear l'home, el va fer a imatge seva» (Gn 5,1)

«Així ho diu l'Escriptura: El primer home, Adam, fou un ésser terrenal; però el darrer Adam és Esperit que dóna vida». (1Co 15.45) És el Jesús que a la creu: «inclinà el cap i va lliurar l’esperit» (Jn 19,30) I, un cop glorificat: «va alenar damunt dels deixebles i els digué: Rebeu l’Esperit Sant» (Jn 20,22).

La vida, que els científics redueixen a complexes processos físico-químics, pels que s’han obert a l’Esperit –han estat batejats en l’Esperit--, és un do de Déu.

Tot i les diferències, que són moltes, estem creats per arribar a ser un sol poble. I ens hem d’acabar respectant des de la solidaritat. Conscients de que habitem la casa comuna, que és el món. Al qual hem de respectar i protegir. Un món sense guerres ni violències. El cant de pau «El pessebre» de Pau Casals i Alavedra, acaba dient: «Mai més cap guerra. Pau als homes... Pau!»

Salvador Sol

Celebrem amb joia aquesta Pasqua de Pentecosta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada