divendres, 22 de gener del 2021

LA BONA NOTÍCIA, DESCOBRIR QUI SOM

 El tema segueix essent el seguiment a Jesús. Joan, diumenge passat ens presentava dos deixebles que li pregunten: «Rabí..., on t’estàs» (Jn 1,38).  I, la resposta és clara: «Veniu i ho veureu.»

Avui és Marc qui relata l’activitat apostòlica de Jesús i incideix en la qüestió del seguiment dels deixebles.

Joan se centrava en dos deixebles que «busquen», fan el primer pas. Marc ens diu que és Jesús qui crida a seguir-lo. «Passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu [...] Jesús els digué: Veniu amb mi...» (Mc 1,16-17)

Jesús és un Mestre espiritual, i ens invita a que descobrim qui som. Seguir-lo a ell no és com seguir o imitar a qualsevol altre. Jesús ens invita anar «on ell està» (viure la seva vida), situar-se al lloc que ens correspon i poder-nos trobar a nosaltres mateixos.


A la narració, també se’ns diu, que: «Immediatament deixaren les xarxes i el van seguir.» (Mc 1,18) Deixar les xarxes equival a dir, deixar d’identificar-se amb l’ego (el jo individual), com a condició indispensable per obrir-nos a la nostra veritat més pregona.

· L’ego és el "personatge", que ens redueix quan ens pensem que només som cos-ment.


Deixar d’identificar-se amb l’ego, que és egoisme, comencem a prendre consciència d’un «seguiment» autèntic de Jesús, estem descobrint el que som; no estem separats d’ell sinó que compartim la seva mateixa i única Identitat. Ens hem «convertit» i hem tocat el «regne de Déu». No hi ha dubta que aquesta no és una, sinó la Bona Notícia.


Trobar-se un mateix, més enllà dels enganys i les trampes que ens proporciona l’ego, permet apropar-se a les paraules de Jesús, que diu que «el regne de Déu està a prop.» Només cal sortir de la ment i dels seus falsos programes i tornar a la Identitat que havíem «oblidat» i seguir la crida que ens fa, constantment, el Mestre espiritual.


Aquesta és la Bona Notícia.

 

Extracte del comentari a l’evangeli (Mc 1,14-20) escrit per Enrique Martínez Lozano

Original: https://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada