divendres, 19 de febrer del 2021

OMPLIR LA CARN D’ESPERIT

L’evangeli avui (Mc 1,12-15) ens presenta un esquema dels quaranta dies que (quarantena) Jesús va passar en el desert, i el principi de la seva predicació, mogut per l’Esperit.

Jesús, «ple de l’Esperit de Déu», es disposa a començar l’anunci de la Bona Nova, després d’uns dies de soledat, dejuni, oració i temptacions.

Retirar-se a pregar en soledat serà un costum freqüent en la vida de Jesús. I ho farà, molt especialment, en els moments més importants.

Per la Bíblia, quaranta dies expressen el cicle complet d’un esdeveniment important. Això ha donat origen a la Quaresma, com a camí que ens mena vers la Pasqua.

És fàcil identificar la Quaresma amb uns dies que toca fer «penitència pels pecats», o com uns dies de purificació que deixaran de preocupar-nos la resta de l’any.

La Quaresma és més profunda que això. No es tracta només de fer penitència pels pecats, sinó que apunta a la conversió que predicava Jesús: «Convertiu-vos». (Mc 1,15).

Convertir-se es «retorn», «canviar de direcció», de «mentalitat». L’encontre amb Jesús és retrobar-se als orígens de la nostra fe, amb els valors de Déu, «creure en la Bona Notícia», creure en Jesús.

Això planteja l’enfrontament entre «la carn i l’esperit». El que en el Nou Testament s’entén com, vida del creient animada per l’Esperit, i la vida dedicada a les coses caduques sense l’esperit de Déu.

La Quaresma és el principi del camí que ens duu a la Vigília Pasqual, amb la renovació del nostre Baptisme; el dia en que va  començar per a nosaltres una vida nova, una vida inspirada i animada per l’Esperit de Jesús, que mort i ressuscitat és l’origen d’aquesta vida nova.

Jesús ens crida a la «conversió», és a dir, a «sortir de la mort» per «obrir-nos a la Vida». Per això la Notícia és Bona, perquè ens duu a omplir la carn d’esperit, a viure en plenitut.

Extracte del comentari a l’evangeli (Mc 1,12-15) escrit per: José Enrique Galarreta

Veure-ho tot: http://www.feadulta.com/es/evangelios-y-comentarios.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada