dimarts, 22 de gener del 2013

NO SOM UNA GENERACIÓ PERDUDA




En el suplement Quaderns CJ, nº 182, una colla de joves reflexionen sobre els trets que consideren més importants de l’any que hem deixa i s’obren a un futur esperançat. Pel seu interès en reproduïm la part final on assenyalen el seu full de ruta, que també hauria de ser el nostre. 

Horitzons: No volem ser una generació perdura.-

El món on vam néixer ha quedat obsolet. Els anhels d'aquell “altre món possible” en què ha crescut i s’ha format la nostra generació semblen cada cop més lluny. De cop i volta es fa palesa la impossibilitat d’assolir molts dels projectes personals i comunitaris, si més no aquells que havíem après a somiar. Vivim amb dificultat la construcció d’un itinerari vital amb sentit, a partir d’una vocació discernida. Tot i semblar que el pessimisme s’ha apoderat del nostre horitzó, NO VOLEM SER UNA GENERACIÓ PERDUDA. Tot i viure en un context en què es fa difícil assolir pau interior i lucidesa
sentim la necessitat de trobar vies d’implicació en la recuperació de certs valors i d’una visió humanitzadora del món. És més, constatem que ja s’estan donant al nostre entorn iniciatives locals, senzilles, de caràcter col·lectiu i transformadores que són anticipacions d’un futur que ha de venir.

Des d’aquí volem fer una crida a l’esperança i a l’alegria (que hauria de ser tant pròpia dels cristians). Ens sentim cridats a caminar vers nous horitzons que:

-         Recuperin la fraternitat, i treballin per allò comú, el que
         és de tots.
-         Lluitin contra el binomi individualisme/indiferència.
-         Blindin espais que tinguin cura de la persona en la seva
         integritat.

Fem mostres les paraules d’un bonic poema de Pere Casaldàliga: “És tard però és la nostra hora. És tard però és tot el temps que tenim per a construir el futur”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada